Skip to main content

BÆREDYGTIGHED

Freddy Green handler om livskvalitet og livsglæde, og derfor tager vi også et ansvar for det aftryk, vi efterlader.

Bæredygtighed er mange ting. For os handler det bl.a. om at prioritere lokalt producerede og økologiske råvarer, at vi fravælger oksekød og svinekød, at vi prioriterer genbrugsmaterialer i vores to-go emballage, at vi sammen med vores gæster affaldssorterer i restauranten, og at vi i samarbejde med Daka genbruger vores madaffald til bæredygtig gødning og energi, og meget mere.

ØKOLOGISKE RÅVARER

Økologi er i høj kurs hos Freddy Green. Det ligger os meget på sinde at gøre en forskel for både folkesundhed, miljø, dyrevelfærd og vores børns fremtid. Derfor vælger vi for alles skyld at føre økologiske råvarer alle steder, hvor det giver mening.

Du vil som gæst opleve et fast økologisk sortiment, når det kommer til bl.a. mælk, æg, granola, yoghurt, smør og pandekager, hvor andre råvarer som grøntsager og frugt vil variere alt efter sæson. Vi vil bl.a. prioritere Dansk konventionel spidskål fremfor økologisk spidskål fra Holland. Der er desuden stor forskel på kravene til økologi i udlandet ift. Danmark, så en økologisk spidskål fra Holland vil måske ikke opfylde kravene for at være økologisk i Danmark.

GENBRUGSMATERIALER

Vores valg af emballageleverandør (EMBACO) er nøje bestemt ud fra deres viden om- og evne til at levere bæredygtige produkter. Det handler ikke kun om papir fremfor plast, for vores plastkopper vil f.eks. kunne genbruges op til 10 gange, så længe det sorteres korrekt, hvor papirkopper bliver brændt efter brug én gang, men det handler mere om at få f.eks. papirprodukter uden coating, information på de forskellige produkter omkring, hvordan de skal sorteres for at blive genbrugt, m.v.

Vi har alle et fælles ansvar for at fremme vores recycling-kultur i Danmark, og vi forsøger at gøre det så let for vores gæster som muligt at sortere vores emballage korrekt.

FRAVALG AF OKSEKØD & SVINEKØD

Køer og grise er nogle af de kreaturer, som udleder allermest CO2, når det kommer til kødproduktion. Derfor har vi taget et aktivt valg om, at vi ikke tilbyder oksekød og svinekød. Vi har til gengæld en skøn og lækker kylling samt masser af alternativer til kød, såsom falafler, no-chicken nuggets, no-chicken fileter samt diverse bønner og linser. Bare rolig, du skal nok få dit proteinbehov dækket her hos os – vi har tænkt det ind i alle vores retter.

AFFALDSSORTERING

Hos Freddy Green sorterer vi i samarbejde med vores gæster vores affald efter alle foreskrifter. Vi har sørget for at gøre det så let som muligt for vores gæster med sorteringsstationer på hver etage, men vi har brug for jeres hjælp til at bruge de ekstra 20 sekunder på at sortere hos os og selvfølgelig også derhjemme, når I henter take away hos os. I vil finde vejledninger på det meste af vores emballage om, hvordan det skal sorteres. Hjælp os med at fremme bæredygtigheden.

Danmark

LOKALE RÅVARER

Økologi er ikke altid lig med bæredygtighed. Hvis en ananas skal fragtes hele vejen fra Afrika eller en spidskål fra Holland, ja så forsvinder den bæredygtige tankegang ret hurtigt. Hos Freddy Green har vi stor fokus på både økologi og bæredygtighed, og derfor lægger vi stor vægt på at bruge lokalt-producerede råvarer i vores sortiment.

Vi har bl.a. indgået et samarbejde med Holmgårds Grønt, som er et lille økologisk landbrug i Nibe, og vi har indgået en aftale med vores hovedleverandør om altid at levere dansk-producerede produkter til os, når det er muligt. F.eks. produceres vores quinoa på Fyn, vores tofu på Sjælland og vores falafler i Nordjylland. Det kan vi godt li’!

SAMARBEJDE MED DAKA

Selvom vi er enormt fokuserede på at udnytte så meget som muligt af alle vores råvarer, vil vi ikke kunne undgå at have lidt madaffald, som f.eks. skræller fra frugt og grønt, kvalitetsfejl eller produktionsfejl. Derfor producerer vi en del madaffald i løbet af dagen. I stedet for at kassere dette, får vi det afhentet af Daka Refood, som genanvender alt organisk affald til grøn energi, organisk gødning og biodiesel. Det er for Freddy Green en investering med mening.